19/11/05

Matas accepta la dimissió de Vidal i obliga Delgado a destituir Thomàs

Matas accepta la dimissió de Vidal i obliga Delgado a destituir Thomàs

La cúpula del PP intenta solucionar les crisis polítiques de ses Salines i Calvià

R. GALLEGO. Palma.

Sebastià Vidal va presentar ahir la seva dimissió com a batle i regidor de l'Ajuntament de ses Salines davant la Junta Directiva Regional del Partit Popular. La formació acceptà la decisió i el president Matas agraí que el fins ara primer edil «hagi posat per davant els interessos de partit als personals».


Vidal renunciarà al seu càrrec després de veure's afectat per la polèmica sobre la legalització d'unes quadres annexes a ca seva en sòl rústic.

La dimissió es farà oficial en el pròxim ple del Consistori «saliner». Ara, la Junta Local del PP al municipi haurà de decidir qui presenta com a nou batle. El cas de la legalització i atorgament de l'interès general per part del Consell de Mallorca de les quadres que formen part de la casa en sòl rústic del batle generà una polèmica que es va estendre a altres municipis. Vidal obtingué aquesta declaració d'interès general gràcies, en part, a la mediació de 10 ajuntaments governats pel PP.

La jornada d'ahir no va ser fàcil per als dirigents del PP, i especialment per al president del partit i del Govern balear, Jaume Matas. La tensió va estar present a la reunió de la Junta Directiva Regional i es va notar igualment en la compareixença posterior davant els mitjans.

El conclave «popular» s'iniciava a les 17.30 hores. A les 18.30 estava convocada la roda de premsa, però aquesta no es va iniciar fins una hora més tard. S'havien de prendre decisions importants que afectaven moltes persones. Entre d'altres, donar llum verda a Catalina Cirer perquè pugui anunciar la remodelació del govern de Cort i ordenar al batle de Calvià, Carlos Delgado, que destitueixi l'edil trànsfuga, Joan Thomàs.

Des que el PP va recuperar el Govern de la Comunitat Autònoma i guanyà o conservà els principals municipis de Mallorca, pel maig del 2003, Matas no s'havia enfrontat a cap crisi de tanta importància. El president sap que la imatge del partit i, sobretot, les relacions amb UM depenen de les mesures que es prenguin aquests dies.

Aquesta responsabilitat es traslladava al rostre de Matas quan, finalment, aparegué a la sala de premsa de l'hotel on tenia lloc el conclave «popular»; però també al semblant del secretari general del partit, José María Rodríguez, i al del president de l'organització a Mallorca, Pere Rotger. La cara d'aquest últim era un poema. Per ventura, el tràngol menys complicat dels que visqué ahir la «família» del PP va ser, precisament, haver d'acceptar la dimissió de Vidal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada