10/5/12

Pastanagues, ous i grans de cafè

ETS UNA PASTANAGA, UN OU O UN GRA DE CAFÈ?


Una filla es queixava al seu pare sobre la seva vida i com les coses li resultaven tan difícils. No sabia com fer per seguir endavant i creia que es donaria per vençuda. Estava cansada de lluitar. Semblava que quan solucionava un problema, n'apareixia un altre . El seu pare, un xef de cuina, la va portar al seu lloc de treball. Allà va omplir tres olles amb aigua i les va col · locar sobre foc fort. Aviat l'aigua de les tres olles estava bullint. En una va col · locar pastanagues, en una altra va col · locar ous i en l'última va col · locar grans de cafè. Les deixo bullir sense dir paraula. La filla espero impacientment, preguntant-se què estaria fent el seu Pare. 


 Als vint minuts el pare va apagar el foc; Va treure les pastanagues i les va col · locar en un recipient. Va treure els ous i els va col · locar en un plat. Va colar el cafè i el va posar en una tassa. 


Mirant a la seva filla li va dir: "Estimada; Què veus?" 


"Pastanagues, ous i cafè; va ser la seva resposta. 


La va fer acostar i li va demanar que toqués les pastanagues. Ella ho va fer i va notar que estaven toves. Després li va demanar que prengués un ou i el trenqués. En treure-li la closca, va observar que l'ou estava dur. Després li va demanar que provés el cafè?. Ella va somriure mentre gaudia del seu ric aroma. 


 Humilment la filla va preguntar: "Què vol dir això, Pare?" 


Ell li va explicar que els tres elements s'havien enfrontat la mateixa adversitat: aigua bullint, però havien reaccionat en forma diferent. La pastanaga va arribar a l'aigua forta, dura. Però després de passar per la prova s'havia tornat dèbil, fàcil de desfer. L'ou havia arribat a l'aigua fràgil. La seva closca fina protegia un interior líquid. Però després d'estar en aigua bullint, el seu interior s'havia endurit. Els grans de cafè, però, eren els únics. Després d'estar en aigua bullint, havien canviat a l'aigua. 


 "Com ets tu?", Li va preguntar a la seva filla. 


"Quan els problemes truquen a la porta", com respons? "Ets una pastanaga, un ou o un gra de cafè?" 


I com ets tu: "Ets una pastanaga que sembla forta però que quan l'adversitat i el dolor et toquen, et tornes dèbil i perds la teva fortalesa? "Ets un ou, que comença amb un cor mal · leable? Posseeixes un esperit fluid, però després d'una mort, una separació, un divorci o un acomiadament t'has tornat dur i rígid? Per fora et veus igual, però" Ets amargat i aspre , amb un esperit i un cor endurit? "O ets com un gra de cafè? El cafè? Canvia a l'aigua bullent, l'element que li causa dolor. Quan l'aigua arriba al punt d'ebullició el cafè aconsegueix el seu millor sabor. Si ets com el gra de cafè, quan les coses es posen pitjor teva reacciones millor i fas que les coses al teu voltant millorin. 


Com maneges l'adversitat? 


 Ets una pastanaga, un ou o un gra de cafè????.