23/5/12

La ignorància és molt agosarada

El Conseller de Turisme te la gosadia de comentar els fets d'ahir, quan un grup de joves estudiants van entrar a la conselleria d'Educació. La ignorància és molt agosarada. Ell, que diu ser llicenciat en dret a més d'altres qualificacions, no ha tingut els sants collons d'aprendre la llengua de la terra que li dona casa i llit. Tot i això, te la gosadia de recomanar als joves que estudiin en comptes de realitzar actes que qualifica de violents i feixistes. El Senyor Delgado, amb aquestes declaracions (vistes per IB3TV), demostra desconèixer el significat de les paraules que empra. La ignorància és molt agosarada. Potser hauria de ser ell qui estudiés una mica.

Paral·lelament, el ministre d'Educació del Govern de la metròpoli que ens colonitza, el mateix a qui la totalitat dels magnífics rectors de totes les universitats espanyoles ha deixat palplantat avui, te la gosadia de declarar que els rectors no son conscients del què es juguen. Que deu ser això una amenaça? A més, amb desconeixement absolut dels fets, també opina sobre els fets d'ahir a la conselleria d'Educació. La ignorància és molt agosarada.

El president d'aquesta pantomima que anomenem Comunitat Autònoma es queixa de la violència d'aquells qui surten al carrer i es manifesten en contra del rosari de despropòsits que representen totes i cada una de les decisions d'aquest equip de govern. Mallorquins i mallorquines de totes les edats i condició, joves i majors, jubilats, funcionaris, professionals, aturats, etc. que la única cosa probablement que tenen en comú és que ja n'estan més que farts de veure com aquest govern es dedica a destruir tot allò que tants d'anys i esforços ha costat de construir. Per a qui ho dubti, recoman veure una gravació que hi ha a YouTube feta a Sa Pobla el passat 2011. No sembla gent violenta la que hi ha allà. I és que és molt fàcil omplir-se la boca de grans paraules, sovint buides de sentit quan és la ignorància la que governa el discurs. Per que, què vol dir violència?

Una cosa és la violència física, cert, però fins i tot no és el mateix la clatellada que donem al nostre fill quan ha trespassat la línia vermella que un assassinat. Però n'hi ha altres, de formes de violència, tant o més perilloses que la física: hi ha la violència social del bisbe aquest madrileny que diu animalades sobre una condició sexual de certes persones, que se suposa (repeteixo, se suposa, no?) que desconeix. Hi ha la violència psíquica que el Govern exerceix sobre els treballadors que no saben si tindran feina el proper mes. Hi ha la violència institucional d'aquells que es creuen que una majoria absoluta els dóna carta blanca per tot allò que els surti dels pebrots. Hi la la violència exercida per la policia i la guàrdia civil (el monopoli de la violència) contre uns joves estudiants que veuen com tots els seus esforços i hores d'estudi només els servirà per acabar engruixint les xifres d'aturats. 

Jo sí que condemn la violència: condemn la violència de la cap del gabinet del Sr. Bosch (hi ha gravacions a l'abast de tothom), qui amb la seva pèrdua de nervis s'ha ben guanyat una carta fulminant de cessament i ha demostrat que no esta capacitada per estar al capdavant de res, però també condemn la violència del Senyor Bauzá i companyía, quan amenacen amb tancar hospitals i reduïr serveis sanitaris que, sense cap mena de dubte, causarà morts en el mig termini. Amb el Codi Penal a la mà no li podem dir homicidi, però tots entenem quines en seran les conseqüències dels seus actes.

Les persones que ens governen, tant a les nostres illes com allà a la metròpoli, son uns absoluts ignorants. Ho demostren cada dia amb les seves declaracions. No cal anar a cercar exemples de la Senyora Cabrer, no, això seria massa fàcil; fins i tot aquells a qui se'ls suposava un mínim mobiliari cerebral, un dia i un altre donen mostres de ser uns increïbles rucs.

O potser no és ignorància? O potser és cert el que diu en Sampedro, i son tots plegats una colla de fills de puta?