21/3/16

Cap forma de violència ens pot fer tornar insolidaris

Ahir dimarts, diverses organitzacions han convocat una concentració de rebuig a l’acord entre la Unió Europea i Turquia que afecta tots els milers de persones que fugen de la guerra de Síria. Poques hores després, però, ens hem assabentat de la notícia que hi ha hagut dos atemptats a Brusel·les, amb un número important de morts i ferits. De la feina estant, alguns companys comenten: “qualsevol surt ara a demanar solidaritat amb els refugiats!”

Idò sí, ara més que mai no ens hem de fer enrere. Perquè cap forma de violència, per colpidora i menyspreable que sigui, no ens pot fer tornar insolidaris amb els que pateixen. No podem deixar de banda que els qui fugen de Síria fugen de les bombes que els estats occidentals hem venut als radicals i als violents. La violència sempre és condemnable, tant si està legitimada per un govern legalment establert com si no.

No podem permetre que els terribles atemptats que ha patit la població de Brusel·les, com els ciutadans de París, Londres o Madrid en el seu moment, ens facin atrinxerar-nos al sofà de casa nostra, agombolats per aquesta falsa sensació de seguretat que ens donen les comoditats de què gaudim. Si renegam de la defensa dels drets humans, de la solidaritat amb els qui pateixen, aleshores els violents hauran vençut.


Per això, avui dimecres, a les 19:00, és ben necessari que tots ens concentrem per tal de manifestar el nostre rebuig a les polítiques que aquesta Unió Europea, que no és la que nosaltres voldríem, està posant en pràctica darrerament.