11/2/12

Ara va de guinyols i altres herbes

Imatge enllaçada de El Periódico
A l'Europa civilitzada un dia si i un altre també tenen motius per riurer-se'n dels espanyols. Quan no son les pallassades del tribunal suprem, és la publicitat institucional de la Loteria Nacional.

A una emisora de ràdio espanyola s'emet un amunci que diu, més o manco, això:

"Vas por la calle con xanclas de romano (?) i te cruzas con una supermodelo. ¿Que crees que ocurre? ... Puas a eso me dedico yo: a la nada más absoluta. Tú también podrás dedicarte a no hacer nada si juegas a la Loteria, bla bla bla ..."

Aquest tipus d'anunci em deixen estupefacte. Els putes espanyols tenen la taxa d'atur més alta de tota Europa (un de cada quatre adults), la taxa d'atur juvenil més escandalosa (més de 2 de cada 4), però el que ensenyen a les audiències és el VALOR del NO FER RES (!?!).

Llavors, com esperen sortir-ne, d'aquesta? Com esperen remuntar la crisi? 

Aquesta és la societat que durant dècades s'han esforçat a modelar des de tots els àmbits de comunicació i des-educació. El resultat: les generacions actuals viuen pitjor i tenen un nivell intelectual i professional més baix que la generació dels seus pares.

No estic parlant de prohibir res, faltaria més! Només penso: aquests son els missatges que reflecteixen el tipus de societat que tenen, que tenim (malauradament) i que les institucions han contribuit a modelar.

No he sentit mai un missatge del tipus: "Cal esforçar-se per ser els millors", "Cal formar-se per millorar les nostres competències i aptituds", "Cal sacrifici, disciplina, treball, etc. per assolir una possició més capdavantera i poder competir amb els grossos". No, res de semblant.

Es fomenta la ganduleria, l'arribisme, la recompensa fàcil i sense esforç ("Si lo quieres, lo tienes, con tu tarjeta de crédito"). En aquest país de guinyol, qualsevol Belén Estoban pot arribar a fer una fortuna no fent altra cosa que dir tonteries.

Això si, llavors s'escandalitzen que a Europa se'n riguin d'ells. I no tenc res a dir dels esportistes que s'esforçen i s'entrenen per ser els millors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada