14/4/07

Diari de Balears: Les absències de Jaume Jaume i del PSM marquen el futur govern de la localitat

Dissabte, 14 d'abril del 2007. Edició N. 3131
© Grup Serra.

Algaida
--------------------------------------------------------------------------------

Les absències de Jaume Jaume i del PSM marquen el futur govern de la localitat
El nou candidat socialista lluita per mantenir el poder davant l'aposta del PP per Rosa Puig


J.M.S./J.S. Algaida.
Les properes eleccions municipals a Algaida estaran marcades, sens dubte, per tres factors: la retirada del que ha estat batle pel PSOE durant 10 anys, Jaume Jaume; l'absència de la candidatura del PSM i l'aposta forta del PP per la consellera de Presidència i Esports, Rosa Puig, com a candidata per segon cop, ja que ja ho fou l'any 1999. Aquestes novetats i canvis i tenint en compte els resultats de les eleccions de 2003 -PSOE (5), PP (4), PSM (1) i UM (1)- fan que el futur govern d'Algaida sigui incert. Cal saber si hi haurà l'efecte Puig que tant desitja el PP i especialment Jaume Matas. L'absència del PSM és significativa. Els nacionalistes no s'hi presenten després d'anys de tenir representació a la Sala i d'haver format part de l'equip de govern amb pacte amb el PSOE durant aquest mandat. Fou un acord que el seu regidor, Pere Sales, va rompre més o menys a l'equador de la legislatura. Malgrat tot, aquesta situació no afectà el govern del PSOE i el pacte amb el regidor d'UM, Pere Fullana. Ara manca veure cap on anirà el vot de Pere Sales, si els votants nacionalistes opten per romandre a casa seva -situació que beneficiaria molt probablement els populars-, aposten per Xesc Miralles o donen la seva confiança a Unió Mallorquina.

Mirant els partits un per un veiem que, en teoria, el PSOE té a darrere la feina de molts anys de govern, i renovar la llista amb cares noves segurament l'ajudarà. A més, si un coneix la idiosincràsia del poble, s'adona que Algaida és un poble d'esquerres. Una altra cosa diferent és Pina, on hi ha una part important del vot Popular d'Algaida. Miralles recull l'herència d'Antich i de Jaume, però haurà de saber captar el vot dels que puguin veure en la seva joventut un problema, com passà a Puig el primer cop que s'hi presentà, tenia 26 anys. Per la seva banda, el PP pot jugar la carta de la consellera Puig, però sobretot la feina que han fet els seus números dos i tres, Ramis i Mestre. Una de les seves apostes serà a Pina, on avui vespre el PP presenta el batle pedani i hi rau una part important del vot popular. A Unió Mallorquina, el cas de Pere Fullana Falconer ha estat singular. Fullana torna a ser l'aposta nacionalista per a Algaida, vol rompre el bipartidisme entre els dos grans, i també captivar el votant nacionalista del PSM, i aquesta serà la seva força amb vista als propers comicis.

L'absència del PSM d'aquestes eleccions és molt significativa. Sembla que els nacionalistes algaidins no han tingut la cohesió interna per trobar un candidat i una llista que segurament els tornava a assegurar un regidor. D'aquesta manera, les eleccions a Algaida tornen a ser com fa quatre o vuit anys, amb el gran afany del PP per desbancar els socialistes de l'únic poble del Pla de Mallorca on tenen el govern municipal. Així mateix, també trobam la força del PSOE de saber que ho han fet bé aquests anys, i la voluntat d'UM de seguir amb un pacte amb els socialistes i acabar la feina feta.


Adreça: www.diaridebalears.com/segona.shtml?3131+3+180679

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada