31/3/07

Qui farà la política del PSM, ara?

El PSM d'Algaida duu quatre anys desaparegut de l'escena política. Els seus membres, molt actius i molt eficients a l'hora de fer paradetes, festes, ballets, revistes o qualsevol altre sarau de cultureta endogàmica, 'for membres only' que dirien els anglesos, què ha fet aquests darrers quatre anys? Que els hem vist en algun acte polític? No hi han estat ni han obert boca: no els verem a la inaguració de la reforma de la Font de Pina, ni els hem vist dissabte passat a la inauguració de la nostra plaça, ni els sentim parlar davant la extraordinària caradura exhibida per la gent del PP que s'han volgut apropiar d'una reivindicació de fa nolts d'anys de tots els pares i mares d'Algaida, Pina i Randa com és la exigència de tenir un institut per tal que els nostres fills no tenguin que anar a Llucmajor. Allà on tots els partits polítics hi son i fan sentir la seva veu, el PSM s'amaga i calla. La pregunta és: per què calla? Potser perquè no te res a dir? Potser perquè és més fàcil criticar amb la boca petita que fer propostes pensant una mica més enllà del seu 'corralet'?
Jo no ho se. El que sí se és que la gent del PSM durant quasi trenta anys ha defensat idees i projectes fonamentals pel que ha estat el desenvolupament de la consciència crítica de la nostra gent. I ara, quan se'ls necessita potser més que mai, no hi son. On son? No se sap.
Potser si no anassin tan enfeinats amb els passatemps propis de les classes benestants tindrien una mica d'eima per pensar en proposar polítiques conherents amb el que se suposa que hauira de ser l'ideari dels nacionalistes de Mallorca.
Qualsevol que sàpiga sumar dos i dos veurà que, després de quatre anys de silenci, d'aquí a dos mesos, el PSM no te la més mínima possibilitat de treure representació a l'ajuntament d'Algaida. El PSM ja no existeix com a opció POLÍTICA. Només un acord de totes les persones sensibles al programa nacionalista que representa el TERCER ESPAI, un acord com el que proposa el candidat de la única força política nacionalista mallorquina que queda a Algaida, pot fer tan sols possible una talaia des d'on treballar pel benestar i pel progrés els propers quatre anys. S'acaba el temps i les persones que es diuen nacionalistes no poden deixar passar aquesta darrera oportunitat. Les desconfiances personals no poden ser més importants que la defensa de les idees compartides.
Ara que el PSM ha renunciat a fer al Parlament i al Consell la política del PSM, ara que el PSM d'Algaida ha renunciat, directament, a fer política, qui farà política en nom dels projetes que el PSM ha defensat els darrers 30 anys?
On se'n aniran, els vots tudats?

Que ho sabeu, vosaltres?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada