25/2/07

Quin desgavell!

En Quim Torres escriu al Balears de dissabte 24 de febrer, posant de manifest la vergonya i el desgavell en què hem caigut els nacionalistes a Mallorca. En Quim te tota la raó, i ens hauriem d'avergonyir d'haver arribat a aquest panorama de caos i confussió. Com podem aspirar a governar un país si ni tan sols som capaços de mantenir un mínim de dignitat, coherència i discurs?
Esquerra i nacionalistes negocien coalicions a una vintena de pobles
Les fórmules inclouen PSIB, PSM, Entesa, ERC o UM amb variables

J.TORRES.Palma.
La consigna llençada en el darrer congrés del PSM de donar autonomia a les agrupacions locals en política de pactes i l'aposta de diversos partits d'esquerra per no desaprofitar vots, ja sigui per garantir majories o per superar debilitats, ha propiciat que a tres mesos dels comicis municipals el ventall de possibles coalicions s'hagi obert com mai. L'aposta pel Bloc amb EU-EV, guanyadora en aquell congrés, només es farà estrictament a tres municipis, un d'ells, Palma. A la resta les variables es multipliquen. Es negocien pactes entre el PSM i el PSIB, entre el PSM i l'Entesa, entre tots tres, entre l'Entesa i el PSIB, entre l'Entesa i UM o entre aquests dos i el PSIB, com a Santa Eugènia.
A hores d'ara, el Bloc es presenta a Palma; a Inca, on EU-EV no té representació; i a Calvià, on no en tenen ni el PSM ni EU-EV. A Felanitx, el Bloc s'amplia amb la presència d'Esquerra; mentre que a Manacor s'ha ajuntat tota l'esquerra excepte el PSIB i EU. A Alcúdia, Bunyola i Sóller també es mantenen converses per propiciar el Bloc. El PSM negocia amb el PSIB a ses Salines, Campos, Santanyí, Sencelles, i Búger. I l'Entesa manté converses amb els socialistes a Muro i a Vilafranca, localitat on guanyà per majoria absoluta el PSM però que ara és controlada per independents propers a l'Entesa. Les converses entre l'Entesa i UM, que ja han fructificat a Santa Eugènia, també es mantenen a Bunyola. De fet, l'Entesa només es presentarà en solitari a Sóller i a Fornalutx. Esquerra també negocia amb Els Verds a Son Servera i també ha intentat un acord a Capdepera amb el PSM i Entesa. En els independents també s'han vist moviments. El ventall de coalicions és ampli i els dubtes sobre com aquest nou mapa preelectoral afectarà el vot autonòmic són raonables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada