23/2/06

A Algaida no es parla d'una altra cosa



Algaida

"El PSIB acusa Puig de fer «xantatge» per controlar l'associació de gent gran".

El PSIB acusa Puig de fer «xantatge» per controlar l'associació de gent gran
La directiva dimiteix i el president reconeix que el PP exigí «coses» a canvi d'un local

R.GALLEGO./J.S. Palma.

A Algaida no es parla d'una altra cosa. La junta directiva de l'Associació de Persones Majors ha dimitit en bloc i els socialistes del poble sembla que han trobat la culpable de la crisi al municipi.

El PSIB-PSOE acusà ahir la consellera de Presidència i Esports i presidenta del PP algaidí, Rosa Puig, de fer «xantatge» al president del col·lectiu de gent gran, Joan Oliver, i d'intentar controlar l'entitat amb finalitats partidistes.

L'agrupació socialista assegura que Puig pressionà per introduir afiliats «populars» a la junta directiva de l'associació, que s'acabava d'ampliar.

Oliver, en declaracions a aquest diari, va reconèixer que la consellera li havia promès un nou local d'entre 450 i 500 metres quadrats.

A canvi, adverteix el president dimissionari, «ens varen exigir certes coses», tot i que no va aclarir en què consistiren aquestes exigències.

La directiva de l'Associació de Persones Majors d'Algaida i Pina es va renovar diumenge passat, quan s'afegiren tres membres als set que ja integraven la cúpula.

Segons els socialistes, aquestes incorporacions són militants del Partit Popular. A més, una d'elles és la mare de la consellera Puig.

Les suposades pressions no s'han pogut demostrar però ja han generat un gran rebumbori a Algaida.

Comunicat

El PSIB, a través d'un comunicat remès ahir horabaixa, recorda que «les institucions estatals, autonòmiques i locals han d'estar a disposició de les entitats, posant al seu abast tots els recursos professionals, econòmics i materials... però mai s'ha de fer servir de les associacions com a plataforma per interessos polítics i partidistes tal com ha fet en aquest cas el PP d'Algaida».

Trama

En opinió dels socialistes, aquesta presumpta «trama» està ordida a partir del document d'estratègia electoral que el PP de Jaume Matas aprovà fa uns dies al restaurant Cal Dimoni d'Algaida.

Aquesta estratègia preveu la «infiltració» d'afiliats al teixit associaciatiu de cada un dels pobles.
Per tot l'anterior, l'agrupació socialista, presidida pel mateix batle del municipi, Jaume Jaume, acusa Puig d'«oblidar els més elementals principis d'ètica i moral política».

El PSIB encoratja la que fins ara ha estat la directiva a tornar a posar-se davant de l'associació i continuar endevant amb la seva tasca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada